Rol van Fotografie

verhalen zonder woorden

Fotografie is meer dan alleen het vastleggen van een moment. Het is een kunstvorm die de kracht heeft om emoties op te roepen, verhalen te vertellen en herinneringen te bewaren. Een eigen beeldbank is daarom super belangrijk voor een goede huisstijl! Voor mij ( Lieke ) is het een passie, een manier om de wereld om me heen vast te leggen en te delen met anderen. Een van mijn grootste inspiratiebronnen is Henri Cartier-Bresson. Ik kwam voor het eerst in aanraking met zijn werk door mijn eerste fotografie leraar, zo'n 20 jaar geleden. Zijn beroemde citaat "het beslissende moment" benadrukt het belang van timing in fotografie, het vastleggen van een uniek moment dat niet kan worden herhaald. Cartier-Bresson was meester in het vastleggen van de menselijke ervaring en zijn foto's vertellen verhalen zonder woorden. Hij legde de schoonheid vast in het alledaagse en de menselijke emoties in hun puurste vorm. Dat grijpt me aan en dat wil ik ook! Zijn foto's hebben de kracht om ons te laten voelen wat de geportretteerde persoon op dat moment voelde, bijzonder en prachtig! 

De liefde voor fotografie gaat verder dan werk of hobby, het is een manier van leven. Dit klinkt wellicht een tikkie dramatisch,  maar het is echt een manier om mijn waarneming van de wereld om me heen vast te leggen op een manier die anderen kunnen ervaren. Fotografie is een manier om mijn verhalen te vertellen en mijn emoties te delen met de wereld.

Voor onze klanten fotografeer ik ook graag, mits ik de kans krijg om ook echt dat verhaal op te zoeken. Liever niet te geposeerd en gestyleerd, maar juist echt en puur; in het moment. Daar gaat mijn hart toch echt wat sneller van kloppen! Kijk eens op de website naar een aantal cases, dan zie ( en voel je ) hopelijk wat ik bedoel! Voor sommige projecten schakelen we ook andere fotografen in. Soms omdat een opdracht beter past bij een andere fotograaf of soms omdat het wat lastiger te combineren is met mijn werk als ontwerper. 

shake it like a polaroid picture