Waarom wij voorstanders zijn van een eigen CMS

Een CMS (Content Management System) is een platform dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Het stelt gebruikers in staat om pagina's, berichten, media en andere soorten inhoud te maken, te bewerken en te publiceren. Er zijn twee hoofdtypen CMS beschikbaar: open source CMS en eigen CMS.
Een open source CMS is een gratis softwarepakket dat door een gemeenschap van ontwikkelaars wordt onderhouden en bijgewerkt. Het is meestal gemaakt met behulp van open source frameworks zoals PHP of Python, en biedt een breed scala aan functies en plug-ins. Voorbeelden van open source CMS zijn WordPress, Drupal en Joomla.

Een eigen CMS daarentegen is een CMS dat is gebouwd en onderhouden door het bedrijf of de organisatie die de website beheert. Het is geprogrammeerd met behulp van specifieke tools en talen, en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie.Hoewel open source CMS in de afgelopen jaren erg populair zijn geworden, zijn wij nog steeds voorstander van het gebruik van een eigen CMS. Jij wilt weten waarom? Dat snappen we, lees hieronder even verder.
 


Op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van de organisatie

Een van de belangrijkste voordelen van een eigen CMS is dat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie. Dit betekent dat het kan worden ontworpen om perfect te passen bij de workflows, processen en vereisten van de organisatie. Dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van het CMS en een betere gebruikerservaring voor degenen die ermee werken.


Betere beveiliging

Een ander belangrijk voordeel van een eigen CMS is dat het vaak betere beveiligingsfuncties heeft dan een open source CMS. Dit komt omdat de ontwikkelaars van het eigen CMS specifiek kunnen werken aan het identificeren en patchen van beveiligingslekken die uniek zijn voor de software. Dit kan bijvoorbeeld een belangrijke overweging zijn voor organisaties die werken met gevoelige informatie. Open source systemen zijn vaak gevoeliger voor hackers.. en dat wil je natuurlijk niet! 


Ondersteuning en onderhoud

Met een eigen CMS heeft de organisatie volledige controle over de ondersteuning en het onderhoud van de software. Dit betekent dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor het bijwerken van de software en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen. Dit kan zorgen voor een betere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de website, aangezien de organisatie zelf verantwoordelijk is voor het beheer van het CMS.


Kostenbeheersing

Hoewel open source CMS in eerste instantie goedkoper kan lijken, zijn er vaak verborgen kosten verbonden aan het gebruik ervan. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op kosten voor het installeren van extra plug-ins of voor het inhuren van ontwikkelaars om aanpassingen aan de software aan te brengen. Met een eigen CMS heeft de organisatie volledige controle over de kosten en kan het ervoor zorgen dat er geen onverwachte kosten ontstaan.


Wij laten je graag wat meer zien over het CMS systeem waar wij mee werken! Give us a call!

Op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van de organisatie